Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Thursday, May 29, 2008

Mengantuk Kerana Kurang..........

Aku rasa mengantuk sangat lately ni. Dah 3 hari dah. Kerana aku nak kurang kan kadar kaffein dalam badan aku nih, tiap-tiap pagi aku replace Nescafe O yg aku minum dgn Sup Vono Cendawan...Kalau tak, sure aku bantai Nes O yg macik Indon tempat keje aku buat. Sedaaappp ooo....

Start kol 9 jer aku dah ngantuk balik. Nak kata kurang tdo, aku tdo awal jer tiap-tiap malam. Hurmmm...menguap jer keje. Nasib baik bos aku tak nampak. Hehe...

Pastu baru aku sedar yg aku nih dah tak minum Nes O. So dgn mata mcm garfield, aku jalan gi pantry. Pastu ada plak la abg keje tempat aku nih tegur "Baiti..naper mcm tak tak cukup tdo jer.." Hissh...sibuk la abg nih.

Aku amik Nes O, tuang dlm gelas, blk tmpt aku, pastu minum. Wow! terus segar mata...

Rupenyer aku mengantuk sbb aku tak sentuh Nes O. Arrgghhh....tak jadi nak mengurangkan kadar kaffein dlm badan.

Lg satu, aku tak suka bau "kopi kacip fatimah". Kat opis aku mostly akak-akak dah kawin minum. Bau dia tak bole "masuk" langsung!

Orang kata, kalau tak mo ngantuk hisap rokok. Opsss....sorry aku tak hisap rokok yer...aku kan pompuan. Walaupon aku ada seorang kawan masa bank dlu seorang perempuan yg perokok tegar, tapi aku tak terikut pon. SBb aku tau...rokok tu buat hidup aku singkat? Kan? Kan?

Sapa doktor kat sini? Betul kan ckp aku nih?

Ala...kelas mandarin aku kol 4...malasnyer...


Bao zhong guys!!! *means "take care", pronounce by "pau-chong"*

8 comments:

Semi said...

NICE Blog :)

Take a peek into the future about Semiconductor Microchip HDTV Genetics EEstor at

http://www.semiconductor2020.blogspot.com

pRincEsS uJie said...

huhu caffein will cause headache so better start to lower down your caffein level k -a piece of advice from doctor x bertauliah- hehe :D

betty...ngantuk sbb kurang oxygen dlm brain so gi ar trn naik tangga ofis tu hehe

ain fadzal said...

aku coffee addicted.

ape jenis kopi. fevret kopi o kaw bro...

ngehngehngeh...

dulu, x minum kopi kacip fatimah.

tp, skang. on jek.

untuk segorkan mata.

ngehngehngeh...

BETTY A. said...

k.ujie : yer ker k.ujie?? padahal pagi2 dh sedut oksigen..ngeh3...tq for the tips ;-)

k.ain : waaah...minum kacip fatimah sbb nak kuat ker??? ehheheheh

~ :: ~ munirah ~ :: ~ said...

eee..sgt x shuke bau kopi kacip fatimah wlpun daku sendiri coffee addict..pun now slow down the intake..bnyk minum air and makan apples...hehe

Alice said...

saya belum minum lagi laa kopi kacip patimah tu .. camana bau nye yer?

BETTY A. said...

alice : baunyer...hurmm x tau la nk ckp camner k.alice. cube try beli se-paket...heheh sy je kot yg x suke bau dia.

mun : im trying to slow down jugak. try replace it with green tea...and its great!

BETTY A. said...

alice : baunyer...hurmm x tau la nk ckp camner k.alice. cube try beli se-paket...heheh sy je kot yg x suke bau dia.

mun : im trying to slow down jugak. try replace it with green tea...and its great!