Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Thursday, July 31, 2008

XxX Part II


the room for 1 person..

Internet provider at RM26/hour

klcc from my room

..........(bg tgk gambar dulu..)

ok...here the best part kenapa saya terperanjat.
I know some of us guess very well. And yes...all my stuffs gone. Nasib baik my luggage dah letak dlm kereta pagi before I go to course but hey...I got 4 paperbags missing here....

-1 paperbag consist of telekung
-1 consist of my heels
-1 from my shopping items from La Senza
-1 from XXXX consist of new handbag (it cost me a bomb!)

Masa tu panic dh tak tau mcm mana. Nak nangis pon ada..hurmm..tapi takde la nangis..badan jer jadi sejuk2.
So I went downstairs to the receptionist and call the manager in charge. mengadu...bla..bla..bla..manager explain they miss my name. They thought I've checked out at 12noon (what the heck?) and I left my things (ingat aku nak sedekah ke?). Bla..bla bla.. Manager did apologized on behalf hotel and said my items will return to my room by maid in charged.

OK la kan? sbb aku tak de nak mengamuk ke ape sbb dia ckp nak pulang kan. They I'm waiting at my room. Tunggu punya tunggu...ada la dkt 20 minit. So ding dong..my bell ringing, maid dtg bg balik brg. But...the only she returned is my paperbag yg ada telekung tuh. She dumped all from the 4 paperbags jadi satu...caihh...dh la ko letak kasut aku kat atas telekung. Hangin la kan tapi bole dimaafkan sbb maid ni Thailand. And she did explain in Thai..sorry aku tak paham. Tapi aku hangin la paperbag XXXX tu takde so aku mintak dia suh amik. Dia blk semula bilik maid dia amik utk aku...tapi paperbag g lagi 2 tak dpt la..so x kisah la.

Until one time I realized..I do left my MAC concealer and L'Occitane Lip Balm at my room before I left in the morning. And she didn't return it! Aku pon dah malas nk bertekak dgn si Thai nih, bwk kuar brg2 aku and check out.

Sebernanya aku tak de la nak mengamuk ke ape kan tp ade sket dissapointed la. Sbb maid nih tak jujur. She did open my La Senza items...korang paham kan? La Senza (read: undies) pastu dia bukak2 koyakkan kertas yg balut undies tu. And how 5 star hotel system miss a customer name? Maybe 1st time kot. And..maybe because the ironic of my room no 911...talian segala kecemasan. So benda2 yg cemas berlaku di bilik ni. Haha...

Ouh...did I mentioned I got Top 3 Most Influnced Participants? The Top have been chosen using voting by all participants. And I'm the only standing lady heheh ;-P And I got this as present......



I read it half...and I like it. Penuh vision...

Dan sbb apa aku hangin pasal XXXX paperbag...a night before, I bought...
.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.




Yes...its MBMJ!! (I told you it cost me a bomb!) *Barang dlm paperbag dirahsiakan*

So guys...berhati2 dgn item yg korang beli. Tak kira la mahal ke murah ke, tu tetap barang kita. Esp. when you're staying at hotel and you ask the maid to clean you room when you left. Make sure check your items.

There's a case (in Italy/EU) where a maid exchange an original LV bag (shopping item) with a fake one. And you'll never realized it until you get back home! ;-)

Have a nice day!



xoxo,
Betty

2 comments:

zach said...

btollah....boleh anta alaf 21 soh publishkan buat novel.

BETTY A. said...

hahha...aku nak suh Nadia buatkan novel utk aku...hehhe