Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Friday, October 17, 2008

Kisah si handbag

I need a new handbag...grrrrrr *not enuff tho*

Why oh why handbags are created with so many different kinds with different spaces with different designers with different colours?????

Why oh why women being created with a lust of "not enuff handbags"?? Why??? Why??

Tanya-diri-sendiri-la-yg-ko-tu-asyik-nak-handbag-baru-je. Orang lain cukup jer satu, ko nak berkotak-kotak sampai tak tau nak simpan mana pehal kan?

I do remembered few days ago when my BF said it was SALE anywhere in Aussie esp. at their big DFO mall. Mati la kalau aku yg pegi DFO tu nanti. Bole bankrupt satu hari laki mak I tell you!
Ok.Ok...Have u guys heard that Anya Hindmarch made her designer label for Target store? Means her handbag will go at a low price!! USD49.99 for Anya Hindmarch!!! d-_-b gagagagga...
*excited*excited*

It had sold out in UK! And now they're otw to Target US plak.

Like I said, I need a new handbag, yg bole pakai hari-hari pegi keje. Yes I do have the MBMJ tapi takkan aku nk melantak pkai handbag tu jer. Bcoz I'm not that cermat menjaga handbag2 nih. Kalau warna putih tu alamat kejap jer. Sket time lg dah bole jadi warna "Beige" hahahah...

I'm not a Coach fan, sbb rasa sumer org dh pkai Coach and it's selling everywhere, ONLINE! But I admit several one catched my eyes. And LV, ramai giler org pkai LV skrg. My oh my! Sbnrnyer org Malaysia ni kaya tau...so tak payah la nak bising2 kalau harga minyak tu naik. LV pon korang mampu beli apatah lagi minyak yg hanya RM2.30 seliter itu!

Ada sorang tu penah ckp kat saya, dia takkan beli designer handbag kalau setakat pakai kete biasa. Maksud kalau pakai kete Malaysia walhal Toyota Vios, Honda City ke tak yah la nak pkai designer handbag nih. Mcm tak padan katanya!

Maksud dia lagi, kalau pkai dsigner label/handbag haruslah drive BMW,Merc segala bagai kete mewah la! Perlu ke kawan-kawan? Nak tgu pkai kete mewah baru bole pakai designer handbag. *She ain't buy designer sbb dia pkai Satria Neo*

But as for me, if you could afford to buy the designer hatta handbag mahal sekalipun bergantung kpd budget / kemampuan. Tak salah pkai designer naik kete biasa. Bukan time korang drive tu korang gantung handbag kat tingkap kan? Ada ke? wth...hahhaaa

Korang still park kete kat car park shopping mall yg hanya pak guard jer yg nampak korang pkai kete apa. Unless pak guard reti beza brand2 bagai ni kan...lain korang parking Jockey ke.

Bagi saya, tiada beza jika dia pakai kete biasa tapi handbag designer label or kete mewah tapi handbag biasa jer. Yg penting pocket harus penuh...$$$$$$$$$. But I do opt for quality. Senang..biar mahal tapi pakai lama. Beli satu jer dh cukup. *excuse for all shoes and handbag yer*

Eh..tadi kite ckp psl Anya Hindmarch kan? Here what I found on Target.com where AH selling her handbag...


Largo Shoulder at USD 49.99


Medium Satchel at USD 44.99





Tote at USD 49.99


Small Shoulder at USD 29.99


Clutch at USD 19.99


But when you're convert it to MYR, it waaayyy...waayyy expensive that I ever thought. It'll cost you RM400 for the Medium Satchel and RM450 for Tote Bag. Of coz la...sbb shipping, tax and handling! Adalah sgt mahal utk sebuah PVC handbag!!! *Of cos kalau genuine leather riban-riban bagai kan* daaangggggggggg....

It's outta my budget! LOL! Kalau not more than RM 200 consider lagi dek non.

Now I need Bijou Bazaar this coming November. I need to have that one of those vintage handbag.

Plz..plz...they're so IN now!!!

Happy Weekend peeps!


1 comment:

hilmi said...

Kalo blog entry pasal shopping atau fashion..mesti tgh tension di kala kerja atau tension dek bf nya...btol kah?heheh