Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Monday, April 20, 2009

Vrrromm....vrrommm...horreeeyy...horreeeyyyy

Menonton cerita di atas last Jumaat. Seperti biasa...menjadi seorang indie person saya menonton keseorangan... :)

Saya belum pernah jemu menonton cerita-cerita berkenaan dgn kereta tapi jgn bagi Impak Maksima the Movie tuh...CGI mcm bangang ok. Dan saya juga baru jer menonton Evolusi KL Drift *maaf...ketinggalan sungguh*. Compare dgn Impak Maksima, KL Drive jauh lebih baik dar segi technicality nya :) Syabas utk Shamsul!!

Seperti biasa ke"terujaan" menonton kereta-kereta dlm 2f2f sure ada. Jika pada Tokya Drift watak Han seakan mati lepas RX-7 nya meletup tapi Han kembali..weehee...walaupon kejap je la.

Paul Walker dgn Van Diesel tak yah cakap bnyk la. Semua nya berkesan!

Saya sgt suka GPS digital yg digunakan ketika berlumba. Boleh cakap sendiri.

Kereta Paul Walker semasa aksi kejar-mengejar di Mexico, dengarnya 2008 Subaru WRX STi versi hatchback. Tak sure lah! Tapi saya suka..suka..suka kete hatchback mcm Caldina ;).

Untuk rating, saya bagi 4 high heels daripada 5. :)



Sabtu malam, saya menemani rakan ke perlawanan separuh akhir Piala FA di Stadium Shah Alam. Selalunya, kami dpt tiket free straight dr FAM, tapi kali ni kene beli sbb tak sempat collect.

Sebenarnya, saya bukan seorang yg layan bola sepak. Baik EPL, UEFA, Liga Perdana mahupon Piala FA. Hatta..liga kampung sekalipun. Tapi org dah ajak suh temankan, teman jer la..

Lagipun seingat saya semasa kecil dulu, ayah selalu bawa kami sekeluarga ke stadium. Zaman kegemilngan bola sepak 90an. Semua kene heret sekali. Sbb tu adik lelaki saya ikut jejak langkah ayah, main bola sepak. Tapi satu pesanan ayah yg saya paling ingat ketika di stadium

"Kalau duduk tu jangan tengok atas, nanti kene sembur dgn air liur org"

Yer la..yg geram-geram suka mencarut tu...sampai air liur tersembur-sembur...hahahah

Oh...Selangor melawan Perlis pada malam itu. Selangor menang 2-1. Tu pon last minit gol. Minit ke 90 tuuu...Selangor akan melawan Kelantan pada perlawanan akhir minggu ini di Bukit Jalil.

Jangan ada lori Polis terbakar lg sudah.... ;p


Abang ni berani mati oooo....dok kat penyokong Perlis. Cayalah Abang Selangor!!!

Tengoklah penyokong Selangor...semangat! Hampir separuh stadium!!

Saya amat suka melihat penyokong skuad Merah-Kuning nih. Fuuhhh...mcm meremang bulu roma pon ada. Bila gol tu, siap nyanyi lagi "Inilah Barisan Kita" gegar satu stadium. Cayalah orang Selangor!!!

Sesuatu yg agak kelakar terjadi dalam perjalanan kaki ke stadium...

Saya : Rita pi N9 la kan? Depa main kat mana? <-----merujuk perlawanan N9 vs Kelantan
Miss S : Depan main kat Seremban...
Saya : Ooo...Lawan mana huh?
Miss S : Seremban lawan Kelantan...
Saya : ooo....eehh?

Tetiba...

Abang X : N9 lawan Kelantan la....mana ada Seremban *mencelah*
Kami : ehh....silap. *malu siutttt...dah le abang tu comel jer*


psssttt..psstt...saya naik kereta pemain bola sepak N9 idaman ramai. Read : Twins. Tapi, Recaro full bucket seat buat saya sakit badan..tapi naaakkkk...sebab smart. hahahaha


4 comments:

Nadia Dzai said...

Siapeeeeeeeeeeeeeeeeeekah ituuu

Lil^GriZzLe A said...

gile tegar tengok movie sensorang! sanggup tuh! :P kan aku dah ckp, cite dia besssssst!

haha, teringat gi Stadium Larkin dulu2..layan ajelah :D dan hasilnya, aku penyokong setia MU hingga kini..

SIAPA Pemain Idaman ramai tuh???????????jeng3! :)

Betty A. said...

nadia : kan aku dh bg hint tu...
isk3...ala...yg kawin ngn artis tuttt...

gha : tu la psl..sian aku tgk sorang2.

hah..ingt tak masa abg adik kecik lg..slalu kite p tgk bola kan? badi bola tu ada smpi skrg..hahha

aha..ko ingt ko sorang jer le naik honda jazz kuning...aku pon le gak naik jazz putih ;P

Lil^GriZzLe A said...

Sila grab award anda di blog saya secepat mungkin! :)