Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Monday, September 20, 2010

26....bukan ukuran. Cewaahhh

Seperti yang diwar-warkan kat FB, today genaplah umur ai 26 tahun. So takda la ai nak berahsia kan...every 20 September jer korang kira la sendiri umur ai makin meningkat...hehheh

Celebration? Takda la berparty segala u'ols. "Berparty" ngan husband sendiri jer.....opsss ehhh alaaaa......u'ols jangan pikir bukan-bukan plak. Maksudnya ai celebrate ngan husband jer la. Family and kawan-kawan baik sume kat Malaysia kan...

2-3 hari before besday, si husband ada la tanya, nak celebrate kat mana.....ai pon tak tau la...dalam kepala ni puas pikir nak makan ape...especially bila pregnant ni konon mengidam macam-macam la...orang cakap. Tapi alhamdulillah ai takda mengidam pelik-pelik nak daging kangaroo ke daging wombat ke apa... ;p

So ai cakap "Rasa nak makan Nasi Pecal Ayam kat Nelayan la...."

Husband pon pelik "Lorrrr tu jer....(mamandang kan nasi tu begitu murah mungkin)...."

Pelik kan? Orang lain kekdahnya sambut besday makan Italian la....Mexican la...Western la....ai ni makan nasik jer! Ntahla..since pregnant, Italian ke..western ke...sume ai tengok mcm muak. Nak makan Asian jer!

Ok la...layan gambar Nasi Ayam Pecal Nelayan yang ai nak akan sangat tuh!


Ni la nasi yang buat ai tak nak makan benda lain tuh! Bukan Nelayan letak kas-kas ke ape...tapi ayam dia memang terbaik. Tapi kan ai perasan pnah skali ai beli ayam dia goreng cara lain, ala penyet. Ni lain plak.
Tak kisah la....janji sedaaaappp menjilat pinggan!! hahaha teh kotak tu harussss sebab ai rindu teh botol!

Nasi dihidang bersama ayam goreng berempah, pecal (makanan orang Jawa- mix of ulam-ulaman timun, tauge,sawi, sengkuang gaul ngan kuah kacang, sambal belacan n keropok)

Pssttt...orang pregnant jangan makan tauge - not good!!


Muka happy la konon dapat makana nasi idaman...hahaha time kami pergi ni Nelayan full house. Baik Cina, Indon, Mat Salleh sume pakat lunch kat Nelayan.

Those yang datang Melbourne, Nelayan located in the mid of Melbourne CBD, kat Swanston St. Kalau naik train sampai Melbourne Central, jalan about 2 blocks. Beside Nelayan ada Currency Exchange (the best rate kat city I guess).

Pas kenyang makan nasi, kami jalan-jalan survey stroller baby kat David Jones. Harga not bad. Husband sibuk la nak baby jogger kan...ala....yang tayar 3 besau tu......tapi kami tunggu Melbourne Baby Expo dulu, kot leh dapat good bargain lagi.

On the way balik tu, singgah lepak Starbucks kejap, ai "geram" masuk Starbucks sebab pregnant ni ai tried to avoid coffee@frap. Asyik nak kne minum hot choc je. Nak Ice blended, tengah sejuk gigil lagi.


Ai tak beli air, so ai beli kek, kira kek besday la......hohooh Baked Caramel Cheesecake. Sedap giloss!!! Kalau pregnant ni, benda manis-manis memang la sedap je.....

Ada ke barista tu tulis nama ai kat cup tu "Berry" instead of "Betty". Ni mesti dia tersilap dengar slang Oz husband ai nyebut....hahahah


Ai yang pregnant ke dia ni yang pregnant??? Badan laki ai ni makin besau haaa.....makan jer keje!!

dan.....hadiahnyer......jeng jeng jeng...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Baby boom boom tummy in 5 months!!! 

Heheh sorry guiys, ai ni tak tau nak mintak hadiah besday apa. Husband ada la menanya jugak tapi......belom bernafsu lagi kot. Ai cakap kat dia tunggu sekali hadiah bersalin jer la...kot-kot ai bole dapat yang "besau" punya hadiah kan??? kan Yang????

Ai nak ucap terima kasih pada yang wish kat FB tu. Pada husband terchenta, thank you yer Yang layan ai yang mengada-ngada walaupon umur dah lebih suku abad. And pada family members and adik-beradik ai yang wish today, thanks sgt2. Ai rindu Malaysia..huksssss

Thank you guys!! 

Sayang korangggg!!!!!


3 comments:

LUNA(TICK) said...

mek! happy belated birthday! check up your mailbox kay! hehe

miss ko sangat. last week aku beli air barbicanm just because aku rindu kat ko! hehe

btw, apsal ko tak nampak pregnant ek? hehe. tak aci tak aci. tak gemuk pun.

shilazizi said...

so sweet...mst pregnant 1st baby kan..hope everything gonna fine for u

Betty A. said...

luna : thank u mok! baik..akan ku check mailbox ;)

hoho yer ker? kat sini aku br minum skali mok, sb nk bli jauh kdai arab nun. pastu kan aku ni pregnant x le nk minum gas sgt...so aku slalu je bukak penutup kasik gas hilang......

hahah x nampak eh? tu la hilmi pon ckp. perut aku jer buncit tp body part lain maintain...

ala...korang nk g krabi....nak pkai bikini ngn hot pants jugaaaakkkk!!!

shilazizi : haah dear, br 1st baby..InsyaAllah...thank u for dropping by :)