Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Monday, September 27, 2010

Open House Sudah Habis Daaaa..........

Walaupon raya tak habis lagi, tapi Week 2 raya was the last week for Open House here. Kan ai dah cakap, raya overseas tak meriah sangat...kalau Malaysia, puasa sebulan, raya dua bulan...kan?? yer la..ada yang buat open house dah habis raya pon ada dek kerana kesibukan pegi open house orang lain.

So last weekend, me and husband ada 3 invitation. Hambik ko, makan dari pagi sampai malam tak berenti.....sampai baby dalam perut pon kicking suh stop. Mesti la dia cakap "apa la mak aku ni melantak tak habis-habis.." ;p

1st Open House, dijemput oleh warga kawasan Dandenong. Kalau lepas, area Clayton buat open house, kali ni giliran dandenong.


lauk-lauk nasi kerabu, sesekali makan nasi kerabu sedap gak kan?? :D


Sup kambing


Nasi himpit tidak dilupakan


Dessert. Oleh kerana ai datang agak lambat, ada kek macam sedap tapi sudah habis ;(


I never like caramel before. Kalau kat Malaysia, orang buat mesti hanyir bau telur. That's why ai tak makan caramel. Tapi kat sni, sapa ntah buat sedaaaappp!!! Tak hanyir bau telur ok! Harus mintak resepi....


Siap tambah caramel 3x!! ;p weeee.....sugar high gak la masa tu!



Ni sapa la yang buat banner ni...alalala.......


Since baju kurung tadak, pkai la dress ni pegi open house. Sib baik rmai gak yang tak pkai baju kurung, so ok la kan. Perut 5 bulan itu tidak dapat disembunyikan lagiiiii!!!

Petang plak, kami pergi beraya umah kawan husband ai kat city. Nak dijadikan citer, rupanya dia anak AUN tempat ai...ala..jumpe orang kampung la plak...heheh


huh...berselera sungguh laki ai tuh....tu muka tahan pedas ke muka kelaparann tak tau la...


Bergambar ngan Tuan Rumah (baju purple). Ai jer sorang pompuan. Yang lain budak lelaki ni adik-adik jer...alahai...kami la yang senior kat sini....

That night kami ke open house budak undergrad plak. Tapi gambar nan ado u'ols. Mak buyung dah penat. Tapi sempat lagi tu melantak laksa sarawak sampai kol 9pm kan. Sebab after that kami kena amik member husband kat airport. Dia balik beraya sana....siap sesat-sesat lagi sebab malam tu highway Melbourne nak ke airport tutup. Hampessss.... konon nak ikut shortcut, last-last sesat ntah ke mana.

Tapi after 1 hour sampai jugak dalam kol 1.....dapat la ai stok kacang ngan baju kurung yang MIL kirim. Dan stok ikan bilissss!!!! Kat umah ai dah macam kedai runcit ikan bilis. Dalam fridge pon dah tak muat. Heheh

Pasni tak da dah entry raya yer...kita bukak entry lain plak. Entry raya bersambung tahun hadapan di..............jeng jeng jeng!!!!!

2 comments:

LUNA(TICK) said...

beb,if u dont mind me asking...

naper nampak skema sgt budak2 dalam gambar ni?

Betty A. said...

ala babe...adik2......aku ni ha plg tua...tu yg skema..ni sume doctor ni.