Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Wednesday, October 27, 2010

Spring Goodbye

Most FB freinds dah tau yang I akan balik bersalin kat Malaysia. Ye la u'ols, sini kalau takda insurans beranak sangat mahal ok, even public hospital! I bole beranak private kat Malaysia dengan cost public hospital kat sini, malah cost public hospital tu lagi banyak dari private.

Setelah ditimbang kira, parents nak datang pon susah, kat sini takda orang nak pantau during my confinement, so we decided I balik bersalin. Baby jadi Malaysian citizen la.....*eh Kalau lahir sini pon tetap Malaysian citizen, jangan lupa diri ok Betty!*

But the saddest part, I kena tinggalkan hubby sorang-sorang!! Huhuhu....sedey giler!! ;( Ye la, after 4 months kawin, kena berpisah balik. Though he's the one yang independent, bole masak sendiri sume sebab dia pon blaja sini, tapi kesian la jugak. Orang dah terbiasa mendapat layanan isteri...ceewaahhh.....pastu kena tinggal.

And I paling sedey sebab dah takda orang nak usap-usap perut. Ye la this last 3 months baby tengah develop dengar bunyi sekeliling dia so kalau kita as parents cakap ngan dia, dia notify suara kita after lahir. Huhuh Hubby will be back to Malaysia during my labour. Hope dia sempat tengok I bersalin sebab kami main agak-agak ikut due date I yang doctor bagi tu untuk dia apply cuti and beli tiket. If I bersalin awal camner????????? Hope baby kuar lepas ayah dia balik la kan?

To hubby, take care of yourself k. I dah masak lauk dalam peti ais untuk ne week, so tinggal panaskan and masak nasi je.......will see u in 3 months!

Goodbye Spring!


Spring 2010, Brighton Beach 


9 comments:

Along said...

welcome home, dear --- dan selamat bersalin soon! moga dipermudahkan segala urusan kamu ^^

Cik Tudung Merah said...

all this while i jadi silent reader u je. tapi bile baca entry ni, kemain beriye nak bagi komen sebab terasa turut sedih.

i dah kawin 2thn, no kids yet and sangat rapat dengan hubby. rapat means; tak penah berjauhan. kalau kene pi outstation tu dah kire benda paling huru-hara dalam life. hehe

so i rase u sangat tabah dalam situasi mcm ni sebab mase stage ni la u need him the most kan. btw, take care of urself, moga Allah permudahkan kelahiran and yang penting jangan sedih-sedih sebab nti baby pun monyok jugak.

cheers.;)

reena said...

Love the last pic! So classic.

Btw harap sabar ye. Hopefully ur ghusband will be there bila u bersalin nanti :)

Anonymous said...

after 4 months kawin ko da beranak???
ko ni tikus ka???

Betty A. said...

Along : Yes, sudah selamat smpi. InsyaAllah Along. Moga d permudahkan segalanya. Macih ye!

Betty A. said...

Cik Tudung Merah : nak wat camne kan. Dah takdir. Sedih mmg sedih but i hope husband sempat make it utk tgk baby kuar coz dia blk mmg dh nak dkt bersalin. Tp if baby kuar awal n husband takda, i redha je. :) yg penting, rezeki tu sume dtg dr Allah. Dia yg tentukan segalanya.....thanks for ur comment ya!

Betty A. said...

Reena : thanks Babe! Edit je.....hehe. Tu la, i pon harap dia sempat balik time i bersalin tp kalau baby nk kuat awal, nak wat camne kan? Huhuhh

Betty A. said...

Anon : alamak....i silap tulis la. I kahwin 7.5.2010. Tp dtg Aussie bln 6. Bkn la balik2 msia tros nk beranak, ada lg 3 bln ye sb kalau last minit naik flight dh kne reject. I bukan tikus la (sb x da ekor) hahha. Tikus 4 bln ke pregnant? I cuma org kata "bunting pelamin" je. Pnah dgr kan? Oh btw, baca entry ni "http://ruffology.bettymkh.com/2010/10/pregnancy-101-am-i-pregnant-how-do-i.html" utk kira i nye pregnancy weeks. Tu doc yg guide tau, bkn i buat2 sdri.... ;D

Emi Dino said...

dear si petite yg chumel, jgn sedey2.. insya-Allah kalau dh trtulis hubby sempt tengok bb lahir, smptlah...pasti hubby nnti yg akan azan n qamat kan bb... kita doa je lah... anyway, take a good care of urself.. soskang ni kat bp ker? eh..awak stil kat bp ker? kalau kat bp akak boleh dtg tengok awak.. kalau akak baik bp...
rindu kat awak n adik2 lain.. x sbr nk jmpa korg...