Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Monday, May 5, 2008

Kuasa Lelaki (cont..) vs Tamparan Wanita?

Sambungan dari entry lepas..

Selepas menghantar Mrs. A balik ke hotel nya, saya berbual bersama sahabat lelaki saya :

Betty : Kesian tengak Mrs. A kan? Dari before kawin sampai la dah kawin Si A (husband) still tak berubah.

Sahabat : Tu la...kesian sebenarnya tapi tak bole nak buat apa. Dia dah kawin, under tanggungjawab husband dia so pandai-pandai la dia jaga rumah tangga dia. Tapi patut nya tak bole la Si A tu mcm tuh.

Betty : Tu la kan? Tapi tak bole cakap jugak sbb kita pon tak tau kalo jadi kat kita mcm mana nanti. Kot la wife you nanti queen control ker. You ingat tak kes Si B yg gf dia control habis. Merana kawan tu dibuatnya.

Sahabat : Ye tak ye...so kita tak bole nak ckp org. Takut jadi kat diri sendiri...Eii...takutnya.

Betty : Hah..tau tak pe. Eyh...gf you ape cer? You still ngan dia?

Sahabat : Yes..still. Tapi....

Betty : La...tapi ape plak?

Sahabat : Hurmm you tau kan my gf anak Datuk. So skrg nih parents dia dh start query psl I. Sbb skrg nih dia ade kawan dgn this guy, anak Datuk gak kot. Bole tak ayah dia tny sape parents I? I bkn la anak Datuk ke ape tp...when someone start questioning who my parents, I mmg susah la.

Betty : La..tu pon nak kire ker? I tot you kan bnyk giler duit. Rumah dah ade...kete dah ade, cash ape lg. Masalahnya kalau kawin pon bkn you nak harapkan duit parents you. Then skrg apa status?

Sahabat : Mmg la..tapi. I pon tak tau mcm mana skrg. Ntah la. Seperti "digantung tak bertali" kot. *Nada sedih*

Betty : Sapa yg digantung? You ke dia?

Sahabat : Ntah...dua-dua kot. heheh..*sempat lagi gelak tuh*

Betty : Sabar jer la. Mayb ade hikmah kot *ayat klise* Takpe. I ada lagu untuk you. *Sambil memasang lagu Gantung - Melly di radio*

Sahabat : Hampes....I pon ada lagu nih kat hp la. *Sambil menayang N95 nya dan memasang lagu Gantung*

Betty : Oi..oi...dgr satu dah la. Pening..pening. *Sambil menyuruh tutup lagu di hp*

Sahabat : Ye la..ye la...

So sebenarnya bukan la lelaki jer ada kuasa kan? Perempuan pon sama. Both gender have a win win situation. Agree?

6 comments:

hilmi said...

uiks berdua2an bersembang pasal lelaki dan wanita.tajuk nih leh dedicate lagu tamparan wanita oleh elite ekk kalo tak salah.

BETTY A. said...

hilmi : haah..lagu dari Elita..pandai pon.

Nadia Dzai said...

mcm ku tahu sape eh.

BETTY A. said...

ko tahu?? ssshhhhh......;-)

helmy_z~ said...

kalau dpt tau hubungan sebelum kawin cane mungkin lagi menarik..
coz takkan la berubah terus camtu..
cam tipu je..
koman2 time berkawan dulu ade jeles2 ke.. ape ke..
so, too subjective and lack information to comment~ sekian~

BETTY A. said...

helmy : dlm hal nih...dia mmg dh tau perangai pasangan mcm mana. bkn too subjective atau lack of information tp penerimaan kita terhadap keburukan pasangan. Tak kira la jahat mana org tu..kita still nak kat dia. Sbb sesetengah org ada memegang "we are destiny together".....