Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Thursday, October 9, 2008

Kerana nafsu, kehendak atau keperluan?

Oleh kerana aku menunggu report dr branch mcm menunggu kucing bertanduk...maka blog dihapdet setiap hari. Puas hati aku dpt "bambu" Regional Manager. Nak bambu staff tak mkn sama...dal direct ngn Manager lg sng. Sure dioarg plak kne "bambu" ngn bos diaorg lps nih. Hahahah.....padan muka! *tanduk evil sudah keluar 5cm*

Aritu g Segamat naik la kete skolmate kan. *Malas nak drive, sy perempuan ok..maka tidak harus drive beribu batu dr BP ke Segamat yg jln bengkang-bengkok itu* before naik kete tuh, nampak la mamat nih bwk PSP dia. Warna putih lg. COOL. Oleh sbb PSP tu warna kegemaran sy...maka sy bertny :

Me : Ko nak wat aper ngn PSP tu? Nak drive sambil main game ker? *soklan x der kene mengena dgn tarikan warna PSP*
Skolmate : Haah...ko tgk jer nanti mcm mana aku drive sambil main game. Hahahh..*gelak setan*

Me : Budus..pukul kang!

Rupenye dia nak pasang MP3 dlm kete. Ala...skrg kan ada FM Modulator tuh. Yg bole cucuk USB segala..mcm kat bwh nih :


Aku tak impress ngn FM Madulator tuh *I shud get one lepas nih* ccopp...aku mcm ketinggalan zaman jer kan? Org lain dh berzamana pkai aku br nak bli?? Isk3...*sumbat kepala dlm tanah*

tp impress ngn PSP tuh *fuyyyooo...jakun kejap la kan?* Di saat itu rasa mcm nk beli PSP jer. Walaupon sy buka gamer sejati yer! Sbb dia ada warna putih. Pastu bley main game, mp3, wi-fi. Hahah *mcm budak-budak jer*

Cun! Cun! Warna putih mmg classy lg kinky *sy jer yg anggap putih itu kinky..budus!*

Pastu sy pon tny lg soklan mcm bangang..

Me : Weih...kalau gitu iPod pon bole cucuk skali la?

Skolmate : Lorr...bole la. Sama jer sumer function.

Me : Haah ek...heheheh *ketuk kepala 100x*

Maaflah...walaupon sy ex-bdk IT, tapi ilmu IT dh lama "melayang". It's me whom just left out dr kawan-kawan lain yg se-batch sumer keje IT. Sian kan?

Td baca blog Lynnz, abang dia bg new iPod Nano instead of "duit raya". mcm cool jer!


Nak satu bole?? geeeezzz....

***Naper lah aku mcm ketinggalan bende-bende hi-tech nih? Haihhhzzz......
Oh..oh...my bf once told me that he wanted a PS 3 for one of the hantaran. Btol ke u nak nih? PS 3 main cd/dvd ori je tuh! Satu game jer dah RM100+++. Takkan nak main satu game jer..

Ok..ok. Sambung buat management report *walaupon dh over the deadline* n walaupon bukan salah aku yg hantar lambat, salah org lain ok! Sib baik GM aku MC smpi next week...fuuuhhh.

11 comments:

Liana I. said...

yer! bf semua mmg gile main game sampai sanggup kluar duit ribu2 utk beli ps3. dan each game harga ratus2. lebih baek blanja kita beli handbag atau kasut atau baju kan. hahahaha.

BETTY A. said...

that's the diff. between lelaki ngn pompuan. lelaki more to games. but my bf tak giler game lg..err..he's more to hi-tech..and he's quiet saving rather than me yg kuat shopping. hohooh.....and that's the que he'll ask : bukan dh bnyk kasut ker?. kalau dia tny...wat derk jer ;-P

Liana I. said...

owh! bagus kalo ur bf x giler game lg. advise him ckp ps2 pun dh cukup ok dh. jgn jd cam my bf sanggup beli ps3. dh ada htc pun, nk gak beli ipod. haruskah.. uisshhh... layan kan jer la...

hilmi said...

Ada unsur2 ngumpat nih...Tk berapa minat la PS3..ingat nk sambar Wii..sambil bergembira sambil bersukan..saving money for you la my dear...haiyaa...

BETTY A. said...

liana : aha..tu dh mcm membazir la plak. but it's explain dia mmg hi-tech person. but it's good u x der la nk marah2 dia kan..bak kata u...layan jer hehhee

hilmi : Wii bole joget2 ketika bermain game scallop...heheh gud2 kalau u save. hint : Dec Boxing Day ;-P ..me shopping x per hahahah

Liana I. said...

hahaha! betty's bf.. dgr tu.. betty dh hint "dec boxing day".. waahh! seronok nyer. bleh kirim2 x nnt? :P

BETTY A. said...

liana : kne hint awal2 kasik warning dlu..kekke sure2. if ade yg menarik nanti i pos kat cni k..

Lynn said...

abang yang sama yang bagi saya iPod tu telah mendapat PS2 dalam hantarannya masa dia kawen hampir dua tahun lepas. hahaha

and all my life, dia la yang belikan i stuff like the radio/CD/cassette player for my room, the bluetooth device, the FM modulator, the 1GB/4GB thumb drives, and now the iPod Nano. kira dia ni pemurah bab tech stuff.

I like - cuz it's practical and he knows I'm really gonna use it :)

BETTY A. said...

lynn: waaahhh...abg u mmg best! Unfortunately i don't hav real siblings abg/kakak. im the one who gave to my bros/sis. But I got my "abg" whom bought me stuffs etc...hahahah

hilmi said...

Dec box day?haih....kene bekerja keras la nampaknay...

BETTY A. said...

hilmi : kerja keras...yeahh! bkn u la..i jer! hohoohoh nk shopping!