Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Wednesday, April 8, 2009

Haaaccchooooo!!!!

Sebagai pemastautin di Klang dan bekerja di Port Klang *yes...very the hujung dunia u'ols*, saya mengalami masalah dgn habuk-habuk yg beterbangan do kawasan sekita ofis saya.

Akibatnya, kereta anda akan menjadi mangsa. Nak tau kenapa?

Lihat gambar-gambar di bawah....

Dari jauh memang korang takkan nampak tapi....jap eh...

Haaa....hambik ko! Debu tebal berinci-inci lekat kat kereta. Ni baru parking satu hari, belum 1 minggu korang parking. Isk..isk...isk...

Saya rasa diri saya mempunyai dejavu antara hujan dan cuci kereta kerana setiap kali saya basuh kereta kat sini lepas tu mesti hujan. Takpon besoknya hujan.

Tapi tak baik mengomel kan? Hujan tu kan rahmat dari Tuhan...

Dah mcm kuih "tepung gomak" kereta saya. *eh..korang tau ke kuih tepung gomak tu mcm mana? Kalau tak tau, p cari kat pasar mlm*.

Saya rasa lepas ni, harus lah saya tukar sport rim warna bronze sbb kalau tak basuh kereta buka perasan pon kan?

And now, saya mcm asyik pening kepala. Pastu mula lah fikir yg bukan-bukan. Ada fungus tumbuh kat otak la *terpengaruh akibat menonton CSI*. Ye la...fungus/cendawan.kulat kan bole merebak melalui udara dan masuk ke lubang hidung melalui penafasan seharian. Hambik ko!Harus scan otak ke??

Lihatlah ketebalan debu di atas kereta. Kalau tak da air, tak yah jauh-jauh nak tayyamum. Tepuk atas kereta saja sudah bole ye!

Walau apa pon dah rezeki saya kat sini. Nak buat mcm mana kan? Nak cari kerja lain, skrg zaman gawat. Kalau dok KL, mau maintanence saya sgt tinggi.

Ye la...kat mana bole dapat sewa apartment RM 150 pastu bilik sorang satu siap letak queen bed di samping swimming pool dam makan nasik+ayam goreng+sayur+sambal belacan+teh-o limau suam = RM 4.50???
Lebihan belanja haruslah buat shopping kan?? Heheh.. ;p opppssssss *nanti ada org marah*


ppsssttt.....ada sapa-sapa bole crkan saya kerja? Salary harus "mantoooop".



p/s: HAPPY 26th Anniversary utk kedua ibu bapa saya pada hari ini. Wish bila dah kawin nanti, saya juga akan bertahan lama seperti mereka. In fact, Johor pon cuti hari ini. Saya share bulan anniversary yg sama dgn parents saya...heheh

p/s/s: Semoga Cik Jules aka shopaholic tegar aka si pembuat cupcakes yg vogue cepat sembuh dari tonsil *akibat "kurang" berkaraoke, lepas nih kita buat straight 8 jam babe sampai tdo kat dlm bilik tu* anda. Saya baru melawat beliau di Ampang Puteri malam td. *dah sakit-sakit tu sempat lg ajak aku pegi Valiram Luxury Sales Jumaat ni kan. Mentang-mentang MC tapi masih mampu berjalan*

7 comments:

Lil^GriZzLe A said...

weh..amat berdebu! tak yah susah2 beli makeup weh! :P

aku pon mau share bulan anniversary lah, boley? :P

cuppycakes suda siap?tak saba mau tgk hasilnya..ada aktiviti utk celebrate ke?

Betty A. said...

yer...bedak MAC ko pon kalah nok..

eh..eh...sejak biler ko ade anniversary nih? *ehem*

cupcakes siap besok...hurmm aku x pikir lg aktiviti utk celebrate tp aku ada baucer kfc rm30! :D weeheee

Nadia Dzai said...

mmg pon.. dia boleh risau pasal brg yg nk order kt akuuuu.. siut je.. sile la beehat dulu.. si julie nie h:p

Betty A. said...

nadia : hah tu la...semlm aku jmp dia..asyik ckp brg nk kirim kat ko jer. kalau dh shopaholic tu...shopaholic la jugaakkk...

eh..aku dh bank in remaining duit tau! sila check acc.

hilmi said...

Ada bau2an shopping disini...ehem...

Betty A. said...

hilmi : bau?? bau ape? snifff...snifff....takda pon.. hahaha

Anonymous said...

weh..aku dah ok la...dah kata shopaholic...darah yg mengalir dalam diriku ini darah soping k...yg penting dlm diriku ini adalah soping k...baru jer balik dr valiram warehouse sale..tp hampeh..takder size utk aku di charles n keith...sialan...penat jer haku pi... ;)-jules