Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Thursday, April 16, 2009

Tagging game

Telah ditag oleh Nadia....lama tak buat tagging game sebenarnya. ;p


1. Put your profile picture.
2. Elaborate on it.

Profile picture taken at Bourke St., eh? Ntah. Tak ingat sangat nama jalan dia tetapi semasa percutian ke Melbourne. Masa ni time Xmas day so takda la ramai orang sgt. Yg bestnya, saya melompat di tengah-tengah landasa tram. *Of course la tram tak lalu..kalau lalu dah terlenyek ke?*

And suka hati je la kan aku nak melompat kat tengah orang lalu-lalang tu. Pedulik apa kan? Diaorg tak peduli pon. Kat Malaysia, Indon aku buat, apa lg Oz.

Thanks to photographer amatur a.k.a Hilmi yg shoot gambar nih. Bukan gune SLR, tapi compact cam dari Nikon jer.






Sebenarnya kene letak satu ke dua gambar ek? Dah si Nadia letak dua gambar, aku pon bantai jer la...

Ini hasil terbaik saya sepanjang jadi jurugambar amatur *masuk bakul angkat sendiri,..yer la kalau aku tak puji diri sendiri, sapa lagi kan?* Ini lampu sebenarnya. Diambil dari angle bawah.


2. Why do I choose this pictures??

First picture tu, sebab momen terindah dapat jumpe bf la kan? 2 years kene pisah ngan Lautan Sulawesi, mau tak rindu kan?

Thanks a lot En. Hilmi krn merealisasikan impian saya untuk bercuti bersama anda! Love you! Muah!
Second picture,

Saya amat meminati seni esp. seni Melayu tradisional. *minat yg diambil dari ayah* Dulu kat sekolah org gelar saya "Orang gila" sbb saya suka melukis. Sbb bagi diaorg Orang seni = orang gila. Eh...betul ke?

Tapi sekarang dan "kureng" la. Kalau dulu saya suka lukis-lukis termasuk la melukis banner utk batch ketika sambutan hari guru, melukis banner utk dorm semasa perarakan Maulidur Rasul, apa lagi eh? tak ingat...tapi sekarang, tangan dan keras...tak boleh lukis. Kalau lukis, sure cacat.

Oh...baru ingat, bakat saya juga diguna untuk menulis nama pada sijil para pelajar cemerlang. Menulis menggunakan tulisan khat ok! Pastu cikgu upah ngan sekotak pensil je??? Hahah Companion saya waktu itu nama dia Akmal bin Abd Rahman *sila rujuk gambar di bawah, mamat yg pakai baju kotak-kotak tu* Now, dia dh jd arkitek *at least bakat dia apply sampai skrg*. Saya? tak yah ckplah!!

4. Next, tag 5 person :

1. Gha adikku
2. Lynn si content editor yg selalu jumpa artis
3. K.Sou si samseng comel
4. Jismin PTD yg sgt berjaya
5. Rab budak art yg cuba jadi perempuan

3 comments:

Jismin Yusoff said...

yes lah. kamu bg alasan utk update blog.

tp, kene tambah Cik kt depan tu. Ekeke. Promo percuma.

Lil^GriZzLe A said...

ouh..kene tag..nanti after final exam aku buat..malasnye mau exam isnen ni..takde mood..huhu T_T

Betty A. said...

jis : ala..tp sy tgk blog kamu update jer...hehehhe oppsss.Cik yer..gud luck dgn kementerian baru ;)

gha : gud luck xm!!