Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Tuesday, June 16, 2009

Satu Lagi Kecuaian

Satu lagi kecuaian yg telah saya buat semalam :

SAYA TELAH MENINGGALKAN BEG MAKE UP DI DALAM KERETA BOS SAYA DAN SEKARANG DIA MASUK LEWAT KE OFIS.

Jadi bagaimanakah?

Saya ada meeting pukul 9.30 ni. That means lagi setengah jam je!

Alamat masuk meeting tidak ber-make up la...huhuhuhu

Such a klutz. Damn.


Kalau korang, mesti ke ber-make up ke kalau keluar rumah? Or ada yg rasa org yg nak make up ni mcm mengada-ngada jer. Sikit-sikit nak bersolek smpi g 7E pon nak ber-make up segala?

So how aaaarrr???

17 comments:

MieMoe said...

yang menjadi kemusykilan, kenapa ada beg make-up dalam kereta bos pulak?..jeng..jeng..

gerbera said...

hi..melompat blog. I found ur blog from Eryn's blog.

Saya tak pakai mekap. Mmg muke nude giler.Just pakai mosturizer n vitamin E oil. Kdg2 nak jugak mekap2. Tp..x confident la.

I'm 158cm too. Petite kah aku?I think we at normal height la my dear.

Betty A. said...

a.fahmi : haa...itu pjg cerita nya. Ceritanya begini....

Kete sy kan xcident. Masa nak amik kete kat workshop, tmpg bos. Bila bos drop, sy keluar tanpa membawa make up case. Hah! Kan dah tertgl...

terjawab segala persoalan. ;)

gerbera : sometimes, ada org yg selesa tanpa make up n ada juga org yg x confident kalau x pkai make up.

depends la kan hehehhe

bg sy...158cm kecik la..hahhaha sbb x mencapai 160cm ;p tp ada je org lg kecik...

Lil^GriZzLe A said...

ingat lagi aku dulu masa ko kat zaman-zaman batu, nak suruh pegang lipstick pon geli. masa tengok aku make-up ko kutuk2. skg ko yang terleby.. haha~

Lynn said...

I tak semestinya make up everytime keluar rumah. setakat nak makan kat mamak depan rumah ke, pergi 7E ke, isi minyak ke, takdelah make up.

but kalau kuar jumpa kawan-kawan/keluar jauh skit i put on moisturizer with SPF and loose powder + lipstick. same goes when I go to work. Dulu masa mula2 keje Astro rajin pakai foundation segala, but lama-lama dah malas. moisturizer and powder dah cukup, lagipun tengahari bila berwuduk habis gak makeup hehe.

but kalau ada event, of course la makeup. ;)

Jismin Yusoff said...

saya -> keluar isi minyak kedai makan, hanya gloss atau nivea lip care


keluar makan atau terasa nk lawa sikit, eye liner, mascara, blusher & lipstick.

office pon sama. ada hari kita rasa kita xkan gi mana & mcm byk keje & pasti tension, pakai sgt hodoh & memalas.

90% pegi keje sy bermekap yg sekurang2nya spt yg disebut di atas.

tp lately cm malas nk put kaler2 except ada function.

Betty A. said...

gha : tu la psl...dlu bile mak paksa aku pkai lipstick..mesti aku kesat blk ngn tangan...skrg..aku la collector make up. hahaha

zaman berubah dowh..

lynn : u're right. sbrnnyer mcm leceh kan sbb bila solat sure kne tanggal segala make up.

tp i pon kalau g 7E haram la nk pkai make up...mmg muka buruks ja. hahah

jismin : hah. jis sama mcm betty. kdg2 ada time kite mcm x da mood g opis pastu pkai pon ntah ape. mcm serabai...hahahha

Lynn said...

my colleagues cam gelakkan kalau i sekali sekala touch up muka kat office dgn compact powder. padahal they tak paham my face is oily, just wanna get rid of the shine. plus, my face kan banyak acne scars, nak cover balik la.

they think I was just being vain. :P

Betty A. said...

lynn : yer la..ur office kan mcm casual environment kan...im sure all the DJs pon x make up kan? :D

Lynn said...

most of them don't, tapi ada gak yg pakai tebal satu inci cam nak gi photoshoot. nama dirahsiakan hehehe

Betty A. said...

itu dr station u ke dr yg seangkatan? :D gossip2....

Lil^GriZzLe A said...

sis! kamu kena tag. sila buat ya. haha

reena said...

Nak kuar pi keja, dating, jalan2 sume tu make up ar.Takat kedai depan umah kentut pun boleh bau tak make up ar.Hehe.

:: vErde+hAzizi :: said...

i make up dalam kete...be it on the way to work or after dah parking then bru start make up...all dalam kete!
senang plus reduce stress mase traffic jam g keje! muahhahaha

Betty A. said...

reena : heheh sama la...tp kdg2 kalau setakat p pos opis, amik duit pon mls nk make up.

verde : wah...terer u make up dlm kete...i mcm x puas sbb cermin kecik :D nak jugak cermin besau kan.... ;p

snowiffy said...

uissshh..i tgk mood nk makeup. paling kuat nk meeting i ki blusher n lipstick je. kasi nmpk org yg mtg dgn i (mtg luar je tau) kalau internal mtg, lantak pi laa..psl smua da tgk muka nude ni tetiap ari tahap bosan :)

Betty A. said...

yanie i pon sama...kalau pg tu semangat nk make up tp bila dh ptg..muka masing2 dh mcm hape....hoohoho