Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Friday, October 22, 2010

Alahai Puteri.....

Quoted from The Start Online :

"Johor Baru Puteri Umno chief Azura Mohd Afandi wants the Information Ministry to curb television shows and commercials that could lead people astray from the right religious paths.


“Horror films and commercials deemed too sexy for young viewers might lead to deviant teachings.
“For example, commercials on sanitary pads are openly shown on TV and this could influence the young to get involved in social ills,” said Azura, urging the ministry to increase shows that teach good values and religious practices"

Sila baca betul-betul ayat yang aku red highlight tu.
1. Apakah yang dimaksudkan dengan "social ills" itu? Tengok iklan Kotex / Whisper korang bole "stim" ke?
2. Cik/Puan Azura ni tak datang period ke? Malu dengan "menstrual time" sendiri?
3. Ada ke selama ni iklan Kotex / Whisper tu dai tunjuk darah period skali?
4. Tiada tapisan / semakan dari Pegawai Atasan UMNO Johor ke untuk usul Azura ni?
5. Cik/Puan Azura ni mesti tak pernah tengok 3R kan?

Bagi aku, statement yang agak kurang bijak untuk diusulakan pada Perhimpunan Melayu Agong which should be keluar la segala brilliant idea untuk memartabatkan bangsa Melayu. Isu keagamaan ke, pendidikan ke, memartabatkan wanita ke...
Ni isu iklan pad? 
Kalau setakat "social ills" yang dimaksudkan tu "merangsang nafsu seks", takyah la ko ketengahkan Azura oiii....ko penah dengar citer porn bole download dengan pantas kat internet? Hah! Sama ada ko budak baik atau kau tak pernah guna internet........ :)
Aku baru la nak cadangkan suh letak iklan Herpes ka, "Please use condom for better protection " ka.......
Haaaihh.......tu blom dia tengok billboard kondom kat Oz ni lagi...hehheh

Sebagai peminat Yuna, harus aku luahkan benda ni kan? Apa kena mengena Yuna ngan statement ni...? ye la...Yuna kan duta Libresse!! ;p

4 comments:

jules said...

yoooo yuna muna ;)
i loike... dorang ni dah takder idea la ni...sumer benda pon nak di'ketengah'kan isu nya....mengong btol la....social ill? tak paham aku....period tu penyakit ke? mengong la....kesian pad tu...dier hanyalah solution/tools untuk menjaga martabat pompuan )ye la..cube pikir kalau takder pad dlm donia ni....bayangkan..)ha amik ko aku dah guner jer ayt ape nih...BM i B4 je k....hoho..klu wat karangan pon selalu terkeluar tajuk...hahahah ;p
-just my 2 cents-

Betty A. said...

julie : hah itu dia julie.....ala lek aa babe. BM terabur at least bole la nk bezakan mane logik mana tak..ye dak? hehehe

Vee said...

nnt kalau xde iklan pad tu parah pulak guys x tau mcm mane rupa pad tu, da tu malu yg amat kalau wife mntak tolong belikan bila terdesak sesangat. ni kan namanye information dgn iklan jual brg. 2-in-1 gitu

Betty A. said...

Vee : btol tu..ikaln tu d samping nak promote product, dapat jugak pengetahuan kan...ni kalau tak, smpi bila2 la org lelaki tu malu nka blikan wife sdri kalau emergency kan...