Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Thursday, December 23, 2010

Pregnancy #104 : Dari Kecil Hingga Besar!

 Jom kita lihat I punya "body pregnancy journey"...
Dari pinggang 26 sampai la seluar saiz 29 pon haku dah tak bole pakai
Baju dari saiz 6 jadi saiz 10 ;p
Haruslah membesar kan? Takkan makin mengecil plak ;p



Sengaja oversizedkan gambar ni. Al-maklum masa tengah slim-melim. Masa ni baru 2 bulan. Memang la perut tak nampak kan di cover lagi ngan winter jacket. Bole kah mendapat body macam ni lepas bersalin?? I should work hard huh?



Masa ni dah 4.5 month, I dok main sajli kat Lake Mountain. 4 bulan seluar jeans saiz 26 bole pakai lagi...heheh "Bons" pon tak naik sangat

Time raya ni dah masuk 5 bulan. Masa tu budget nak pakai baju kurung moden la konon tapi haram tak muat. Siap semangat suh mak I pos dari Malaysia. Last-last, baju tunang ni selamatkan I!


Ni pulak dah 6 bulan pregnant. Bole lagi nak jalan-jalan gi Botanical Garden. Haaa...tang ni seluar jeans memang la harus tak muat. Memang haku pkai legging jer sebab kat Oz maternity jeans sume besau2...tak da saiz I muat pon.

Masa ni dah Week 31.Baju tu bukan baju pregnant tapi I bole pakai je. Seriously, during pregnant ni I takda satu pon maternity blouse ke ape. Seba I rasa macam membazir jer nak beli.
Tips for fashion : Beli baju yang agak-agak bole pakai after bersalin. Trust me, Baby doll top is the best choice! =)


Week 32. Nampak la perut tu dah besar. Nama pon 8 bulan kan. Pusat pon dah menonjol u'ols! ;p

Week 33 during Maysaa event. Bukan sahaj perut membulat, malah muka juga! *ok, tak nak ngaku muka memang semula jadi bulat* But everyone seems to notice my face first kalau jumpe ke apa. Like "eh...muka dah bulat la...." haiiyooo

Well, lagi 2 weeks akan masuk 36 weeks! OMG! That means dah cukup bulan and bila-bila masa jer bole bersalin. But I hope the baby bole tunggu ayah dia balik on Week 38. InsyaAllah....

So baby, stay there until Week 38 k, if nak kuar lepas tu.....then kuarlah! Both your lovely parents will be with u!

1 comment:

Emi Dino said...

akak rasa kan baiti..muka awak mmg bulat lah, dr masa memula masok smka dulu, mmg cenggitu jer muka awak.. tp.. chumel jerk!