Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Monday, January 24, 2011

Baru Nak Berazam

Heeyhoo........It's been a month! *sapu-sapu sawang...uhuk..uhuk...berabuk seh*
Bukan tak mo update blog, tapi "pregnancy syndrome" *mentang-mentang pregnant, memanjang salahkan pregnancy* serius weh, tak da mood sangat nak update.

Bila masuk tahun baru orang semua sibuk dok pasang azam, I baru la terkedek-kedek nak announce azam. Ceh! Tapii....taaaapiiii.........lihatlah ticker kat atas tu!!! The day is today!!!!!!

Jadi sesuailah la hari ni baru nak berazam kan sebab husband kesayangan akan tiba petang nanti ;D siapa tak happy weih....3 bulan tunggu tau!

Well, apa yang I bole kata, 2010 berlalu dengan macam-macam peristiwa pahit manis. Takkan la nak "sweet" jer memanjang kan. Started with Nadia's wedding on the 1st, I pon ikut ikut jejak langkah dia in May. In relationship for almost 6 years, 2010 dikira "penamat" hubungan bf-gf kami. Dan tak lama lepas tu,I disahkan pregnant! Alhamdulillah. Last year jugak I buat perubahan besar dalam hidup bila I sanggup berhenti kerja and ikut husband ke Aussie. Tapi malangnya, mungkin rezeki kami tak bertahan lama kat sana. So, we made decision to back for good! Mungkin belum rezeki kami kat sana or mayb rezeki lebih baik di tanah air sediri kan? Malaysia still the best!

Untuk tahun 2011 ni, kalau last year berdua, lagi seminggu ni jadilah bertiga. Whoaaaa.....excited tapi takut pon ada!! Tanggungjawab dah jadi lebih besar u'ols! Jadi I menanamkan azam :

*untuk jadi isteri yang solehah dan pandai melayan suami sebaik mungkin'
*jadi ibu yang penyayang.....gomol baby hari-hari!! hahahahah
*nak try breastfeed atau mengepam dengan jayanya. InsyaAllah......
*mungkin mencari kerjaya baru. Hidup harus diteruskan beb. Nak gak cari duit sendiri kan?
*jadi anak yang baik kepada both side parents ;)
*mungkin ingin memulakan "Project X". Apa tu?? adalah.......nak meneruskan passion katanyaen!
*nak mengurangkan hutang piutang yang ada......*menjadi pembayar PTPTN yang konsisten ;p*

So, tu je kot......bab shopping nak menambah handbag ke, kasut ke, bergantung kepada ongkosnya! heheh jadi haruslah berusahakan?????

Bring it on 2011!!!



p/s : Ada orang kena surprise hari ni..... ;D

2 comments:

.Najihah A. said...

yaa berusaha untuk membeli lebih banyak handbag dan kasut!! :p

Betty A. said...

hahaha...tak bole nak ckp la weih....skrg keluarga dah bertambah. banyak giler benda nak kne pikir bila ada anak......