Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Tuesday, March 29, 2011

"Malaywood"

Have you guys seen this picture?


I know I know...I was such...last month ok!!! Miera Liyana ni dah pon mintak maaf kat semua orang. Cuma yang tak best tu the 1st reason dia bagi ialah "dia tak perasan pon baju yang designer tu buat seksi giler" Apekah???

Agak-agak, tak bukak tengok ke masa dapat baju tu. *takkan macam orang yang bawak dadah dalam beg tu jenis tak bukak tengok apa ada dalam beg, last-last kena tangkap baru tau dalam beg ada dadah.* Or mayb dia ni saje nak test market kat Malaysia kot la bole terima cara berpakaian macam ni. Huurrmm........seksi tu memang la tak bole dalam Islam kan. Tapi kalau nak seksi pon berpada-pada la kot dik. Jangan la sampai nampak "nipple tip" gitu.

Ni kalau Joan Rivers tengok kat fashion Police mau terkeluar botox kat muka dia. Anda di SAMAN Miera Liyana!

Teringat I kisah Ziana Zain yang di suruh memakai baju "bareback" (ala..baju yg bukak luas kat belakang badan tu...yang menampakkan seolah-olah memang kita tak pakai bra) masa photoshoot satu majalah ni. Yang bagusnya Ziana Zain ni, bila dia nampak baju tu, terus dia tak mau pakai dan terus tinggalakan set photoshoot shoot tu! Dia kata, dia ada pendirian yang dia tak bole nak pakai baju-baju macam tu. Terbaik ko Mariana!!!!!

Tapi ye la, fashion tu bergantung pada sesorang tu sendiri bagaimana dia menggayakan dan membawa diri dia dalam arus hiburan kat Malaysia ni. Hari ini anda dipuji, esok mungkin anda dikeji.

Apa-apa pon, benda-benda macam ni kadang-kadang mengingatkan diri yang kita sendiri tak perasan kesalahan yang kita buat. Perkara ni bole dijadikan pengajaran untuk artis-artis Malaysia dan juga diri mak sendiri u'ols!

Entry ni bukan nak mengata, tapi nak bercerita.

Sekian laporan tazkirah hari Selasa oleh Cikgu Betty :) *saya bukan Ustazah, sebab kadang-kadang, saya pon tak betul*

6 comments:

MunMun P@nda said...

artis skang kak betts...dah tak cukup kain..pdhal kan..leh je kot diskas dgn designer...ntah pape kannn

reena said...

TApi dengarnya budak ni terer berlakon. Heheh. Tak pa lah. Bagi dia chance untuk dia perbetulkan kesilapan dia (sama ada disengaja atau tak disengajakan). Jangan ulang same mistake lagi ye dik!

Nadia Dzai said...

baru spm dia nie

Mohd said...

Mun : nak wat camner...tp tu la. yg baik bole d contohi, yg x elok jgn ikut....

Reena : yerp2...sb dia ada bakat cume mungkin dia x sedar kesalahan dia....

Nadia : haah...result x tau la ape....

Momoe said...

ni baru spm.kalo degree kalo nak jer aku buar bikini modern style suruh dia pakai kalo ada pape show....salah juga kalo dah tgk diri sendiri kat depan cermin dah sah x kan x nampak kot kiri kanan nampak buah duduudududu x kan x perasan kot....

Betty A. said...

Momoe : tu la pasal....bila nak kuar rumah dia tak tengok cermin kot. Takpon orang mekapkan then tros sarung baju....hohooh