Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Friday, June 20, 2008

Sapa suruh diet....sampai tak makan

Semlm sorang budak opis aku pengsan. Pompuan la.....maka ramai la jejaka-jejaka yg offer nak angkat sama ada bujang ataupon kawin *hampes*. Tapi takpe, ramai akak-akak opis aku yg masih terdaya angkat dia pi surau before aku and bos dia hantar pi klinik.

Sampai klinik, aku tolong tolak dia atas wheel chair masuk bilik doktor. Bila doktor check, gula dia rendah. Doktor pon ckp "Ni mesti tak mkn nih. Awak lunch tak?"

"Tak...." dgn nada lemah budak tuh ckp. "Saya kene cirit-birit pagi tadi". Aku pon dok kat depan doktor dgr jer. Tak nyampuk.

Last doktor pesan before kiteorg keluar, "Jangan lupa makan, jangan bagi perut tu kosong. Ubat pon habiskan..."

Aku pon tolak opis mate aku keluar. Lepas amik ubat, aku gi 7E, blikan dia roti ngan jus Mango *susu tak bole minum* utk isi perut dia, the kitaorg hantar dia blk umah.

Tadi pagi, opismate aku yg sama hantar budak tu ckp dia kene admitted kat hospital mlm td. Ayah dia kecoh2 call opis mate aku salahkan dinner kiteorg nyer makanan. Nak kata dia sorang yg mkn, aku rasa ada lg 125 org yg makan makanan yg sama. Tak pulak ade ape2 jadi kan? termasuklah aku.

Citer punyer citer, di sebalik kepengsanan budak tu, rupenyer dia diet giler2 sampai tak mkn. Isk2....aku tak tau la dia diet sbb "sen" takde ke *almaklumlah, nk hujung bulan* atau dia nak jaga badan sbb dia nak kawin akhir tahun ni.

Hurrrrmmmm.............


*Kalau nak diet, at least makan. Tapi..kuantiti harus sket...pastu kene la excercise"
.
.
.
.

Ada sesiapa kat sini sedang dalam diet?

Jom Tony Roma's!!!!

8 comments:

Alice said...

Kesian yer .. sampai cam tu skali diet. K.alice tak penah pun diet, tak berani nak cubalaa takot nnt kurus keding plak.

Miss aiza said...

aku diet.ehhh tak la, tak kose aku nk berdiet, melantak je tak henget sbb selagi kte sihat mcm je, kang dpt penyakit kang tu kena pantang nie kena pantang kepunan je. Tapi aku ada g exercise, every wiken ada kat dewan sekolah, kteorg sewa badminton court, dan p jogging ke kt titiwangsa atau pun normal hiking kt bukit gasing ...exercise je, kompom lemak tu takde. takyah le nk berdiet sbb nak melawo

BETTY A. said...

k.alice : akak mmg la x yah diet sbb akak tu dh kecik sgt...kang terperanjat abg fahmi nanti kalo akak diet..hehhe

miss aiza : waa...bagus2 g xcercise. sy x sempat la....bile wiken ade jer bende nk buat jd hanya senama ringan kat umah...heheh

Nadia Dzai said...

owhhhh... mari la tony roma's. sy mauuuuu

snumAmuns said...

uish..smpi cmtu kah...mun diet gaks..amik nasi once a day on small quantity jek..

ala..bessnye tony roma..xnh p lg..cm menarik

BETTY A. said...

nadia : marilah kakak....aku merindui tony roma's. chilis pon jadik la...hehehe

mun : xper..at least mkn. even seketul nasik..hehe

besss...sila la ajak cik abg..heheh

w.a.w.a said...

ngarut je diet2 ni.. takyah.. selagi diizinkan utk boleh makan, baik makan je.. kalau dah tak diizinkan nanti baru tau

BETTY A. said...

k.wawa : diet ade yg btol...tp ikut peraturan la...kalo xtrem sgt habis la...tp selagi bole mkn...kite mkn jer la kan??? hehhe...hurmm pizza, cheese cake...yumm!!