Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Tuesday, April 28, 2009

Cikgu ke?



SITUASI 1

Masa tu saya baru pulang dari kenduri Udeng (kat bawah). Singgah masjid Labis untuk solat Zohor. Selesai solat, duduk kat tangga nak pakai heels. Time tu ada budak-budak perempuan promoter Astro (ala...yg dari rumah ke rumah tu..dlm 5 org)

Budak Astro : Baru balik sekolah ke kak...?

Me : Aaa..? *muka blur*

Budak Astro : Aa...akak cikgu ke?

Me : Oohh..eh bukan. Nape? Mcm cikgu ke?

Budak Astro : Haah....pakai baju kebaya nampak mcm cikgu. *sambil senyum kambing*

Me : Tak da lah.....baru balik majlis kawin kawan kat Felda Tenang nun....

Budak Astro yg lain : ooohhhh...cantik eh baju.

Me : Terima kasih....*senyum dan terus g kat kete*

Budak Astro yg lain : Cantik la kak kasut nih...sape punyer nih? *tunjuk kasut tepi tangga*

Me : Ooo...tu kasut adik saya..*terus blah*

Lupe plak yg hari Sabtu hari tu sekolah ganti cuti Hari Raya



SITUASI 2

Time ni baru balik dr main badminton. Of course la pakai baju sukan kan. Perut lapa, then singgah kedai burger dpn rumah. Lepas order burger ada la sorang akak ni, agak seksi la..berskirt paras lutut ngan baju t-shirt ketat. Dok tgk2 aku...

Akak : Baru balik ngajar ke kak? Cikgu ke?

Me : Huh? Ngajar? eh..bukan..bukan cikgu.

Akak : Ooo...keje mana?

Me : Keje kat Port Klang...

Akak : Dulu blaja mana?

Me : *haiiittt...tempah balaja pon nak tau?* blaja kat MMU

bla..bla bla...pastu dtg kat aku

Akak : Ha...saya nih jual kete. So kalau nak bli kete bola la cari saya. Kawan-kawan ke nak bli. *Sambil hand down bisnes card dia*

Me : oo...ok ok.

Ambik burger tros blk umah.


SITUASI 3

Aku masuk one of the department kat opis....Operation Dept. Department ni terkenal dgn ramai kaum-kaum Adam...Operation Department la katakan.

Abang 1 : Aaaaaa......cikgu tarian dah masuuuukkkkkk *sambil jerit satu department*

Me : *siut la* dah semua org keluar kepala dari cubicle

Abang 2 : Haaaaa...sapa nak masuk kelas tarian sila isi borang. Cikgu dtg nak kutip yuran nih!
*sambil gelak-gelak*

Me : Huklohhh....ape plak. Saya datang nak ajak dating la....*gelak mcm setan*

Apa kene-mengena aku ngn cikgu tarian plak? Aku bukan cun mcm Linda Jasmin pon. ;p Tapi aku rasa sbb aku suka pakai high heels la....hahahah esp. my red GUESS high heels yg sakit kaki kalau pkai.


-------------------------------------------------------------------------


Coopppp...sbnrnyer apa ironi nya aku dgn title "cikgu"??. Tau la mak ayah aku cikgu tapi aku bukan cikggguu...!!! Oppsss...maaf cikgu-cikgu di luar yer. Dari sekolah sampai sekarang, aku takda minat langsung nak jadi cikgu mahupon kerja yg berkenaan. e.g : lecturer. Aku tau kerja mengajar tu kerja paling mulia tapi kalau aku jadi cik/ngajar mau mati anak org aku kerjakan....hahaha



******lagu SITUASI by BUNKFACE menusuk ke ruang telinga*******apa kejadah tetiba ada lagu Bunkface plak.






eeeh....muka aku ada mcm cikgu ke weeeeeeiiii?????????????? *muka tak puas hati*

6 comments:

Nadia Dzai said...

eheeee tue la kene aura cikgu abbas ngn cikgu latifah

Lil^GriZzLe A said...

haha ko memang ada muke cikgu. muke skema! wahaha~ dah la berenti ajelah keje kapal tu, gi daftar jadik cikgu cepat! :P

Betty A. said...

nadia : mak ko pon cikgu kan...hahah eh...kan nama mak kita sama..cikgu latifah...hehehe

gha : takpe...biarlah ko jer yg jd tenaga pengajar...tidak lah aku! ;p

Lil^GriZzLe A said...

haha ko jgn..ne tau makbul doa, betul2 jadik cikgu ko nt! aku rasa ada bagus ko jadik cikgu, boleh ajar ko penyabar sikit..haha :P

ps: cam kenal je yg ckp cikgu tarian tu..bro tengkudin yg gabak tu ke?? :P

Jismin Yusoff said...

haha. sungguh muka x puas ati.

aku rasa sbb cikgu zaman skang ramai yg tip top pakai heels class2 gitu.

Betty A. said...

gha sis : takpe..aku doakan ko jd cikgu ehh...

sape kalau bukan tengku kudin..hahah

jis : tu la..cikgu skrg dh vogue tau!