Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Wednesday, October 28, 2009

Pandai-pandai lah!!!

Before nikah mesti ada tunang, so kalau dah nama Melayu mesti la mcm-mcm benda yg kene ikut adat. Geeeesshhh.....kalau tunang mcm mat salleh kan senang, lelaki proposed bg engage ring diamond besar, melutut (bend knee) then ckp "Would you marry me?" then terus je jawab "YES!!!". Then terus prepare nak kawin...hah kan senang kan?
Kalau dh tunang, mesti la pompuan yg paling sibuk (ok..mmg sy sibuk sbb bakal tunang sy tak da kat sini dan tak balik) shhheesshh eh tapi mmg adat Melayu lelaki takyah dtg kan? Cuma dunia moden skrg jer dh dtg.

And since kami pon bakal tunang InsyaAllah kejap je (less than 6 motnhs) So rasanya, konsep minimal adalah paling sesuai. Sure la tunang korang nak bermake-up kan?

Yes, make up amatlah penting utk perempuan. Sapa tak make up dia bukan perempuan. Bole? hahahhaha
memandangkan sy tunang di kg, jd sy quiet fobia ngn mak andam kg ni. Mesti korang experience mcm mana mak andam kg make up pengantin kan?? Bukan nak kutuk yg mak andam kg tak bagus tp....errrr bole dilihat lah hasilnya kdg-kdg tidak memuaskan hati.

If u ada duit lebih, go for professional. Since sy sgt jauh dr KL, maka rates make up artis adalah mahal sbb transportation cost. Read : Tol, Minyak, 300km.

Sy try jmp make up artis kat JB tapi semua full booked for tarikh sy. ;( sedey. Dia kata kalau nk pon make up kat kedai tp my house ke JB bout 100km. Wth. My dad bising sbb dia kata time tunang mana bole keluar jauh-jauh. Gila ke apa korang org yg tunang nk make up smpi 100km jauhnya. Hahahah Nonsense Betty!!

Jadi, dgn kuasa yg diberikan pd sy.....sy ingin make up sendiri!! Hahahhaha....tapi pandai ke??? Barang-barang mcm tak cukup je. Tapi event tu tak sampai 3 jam pon.....lgpon it's a small ceremony bkn glamer-glamer mcm Umi Aida tu walaupon 1 dulang hantaran tapi amik ko cincin Chopard + Duplex condo!

Haruslah sy melawat MAC KLCC this weekend kan...mintak tips segala plus beli brg make up. New Holiday Collection sgt tempting sbb most pkai set & pallette.


MINERALIZE KIT



LIP KITS


EYE KITS


BRUSHES *I want!!*


PREP+PRIME KIT
RM 188

Now I'm gonna tell which one sy nak beli...habis lah duit mak nyah oiiii..!! Kalau nak starting business make up artis kalau sy beli semua.

Well....org kata barang bagus, effect pon bagus...ye ke? Pendapat masing-masing lah........


Abang sayang......sponsored pllzzzzz...... ;p ngeh ngeeehhh *sengih kerang busuk*

10 comments:

Miszunderstood said...

bilanya tunang?
my sis pandai mekap.
ini serius.

masa dinner batch dia, sumorang dia mekapkan.

or, aku ada suggestion lain. xleh hebahkan kt sini.
nanti sumorang pon mau, susah susah.
nanti ai msg u kt fb.

:: vErde+hAzizi :: said...

ala babeeee...u make up sendiri pon dah cantik :D looks more natural...plus engage je bru...no need for full blown set..basic will do :D

Betty A. said...

jis - yer ker? waah...dia amik kursus make up ke jis?

sudah baca suggestion kamu...n sudah reply blk...hehehe

verde - yes...u ckp btol. thats y i rasa nk make up sdri jer..i ske simple2 je. jimat n at least bole blaja teknik make up sket2.

reena said...

Betul2. Klu dah kes camni (makeup artis susah nak dpt), better make up sendiri. Beli barang makeup x pa, lepas tu blh guna lagi. Even if u tak suka makeup, blh je jual balk.

I suka quote u "Sapa tak make up dia bukan perempuan". Nice one! LOL.

reena said...

P/S: I copy paste quote u kat my FB eh? :p

Betty A. said...

Reena- ye....sgt btol. Brg make up smpi sethn dua x tentu habis kan? Hehheeh habis duit tp hati puas ;p eh amik quote tu hiksss tp mmg btol kan?

waNny said...

betty .. kalu u make up sendiri and nak nampak lips cantik .. lepas pakai lipstick taruk sikit lip gloss ..

then kalu nak blusher x menonjol .. after foundation pun on blusher baru taruk powder ;)

hehehehehhehe

Miszunderstood said...

dia xde amek kursus. tp tah semula jadi dia make up cantek.

pastu bila tanya "mana ko blaja?"

jawapannya; "tgk kamu la kak yong"

TT__TT

tp ai mekap ialah biasa2 saja & salu komplen x lekat la apa la. tp dia buat oke. adalah tidak adil jek.

Betty A. said...

Wanny : thanks for ur tips dear.... ;)

yeah....kalau x da lipgloss x lengkap hidup hahahha ni i kne bli baru sbb dh habis.

jis : sy suka make up kamu bile kamu jd mc...hehhe natural jer.

tp kamu berkulit putih....so no need foundation sgt...itu adalah terbaik ok!!

Miszunderstood said...

yg latest tu ke? yg baju kaler cokelat tu?

itu auntie ai yg mekapkan TT__TT