Si Petite dan Tan Skin Headline Animator

Thursday, April 14, 2011

Zach Surprise "Rainbow" Party

Haritu kami buat surprise farewell party untuk our dearest friend Zach. Zach will move to "seberang tambak Johor" due to his work for the country national Airline. Cop...ada ke istilah kalo orang nak berpindah kita buat party. Patut macam bersedih kan, ni siap berparty bagai. Macam suka jer...

Tapi I memang sedey la coz I've known Zach for a long time. He was the first boy I met at MMU. Laki aku pon aku tak kenal lama macam Zach. 9 years of friendship tu. Nak tau camner I kenal dia. I kenal through.......Kelab Taekwondo hokey! U'ols jangan tak tau, Si Petite ini ahli taekwondo tau...tapi sampai Yellow belt jer sebab tu I lebih suka gi lepak malam-malam rather went to taekwondo training :P 

Pastu Zach ni jadilah kawan lepak I ngan Nadia then I kenalakan ngan my housemate Julie n Zai.

So we threw the party at Seth's crib. *used to be my "2nd home" during my single day* I miss her room. Cozy habis! 



Susah nak suh Zach blind folded, tapi Aaron berjaya buat.

The actual first plan was to gather at Delicious Dua Residency but Seth had gave us idea to have an "intimate" farewell party at her crib. U'ols jangan tak tau, kalau Seth la party planner, siap la keluar excel sheet dia dengan segala items. Orang Coporate Comm la katakan...which I'm trully respect that. 

Tapi I ni bila dah ada "plus one" (Faatih la..) ni susah la sket nak tolong decorate. I just volunteer beli kuih jer. Memula I plan nak bawak Faatih datang skali tapi I takut "tantrum" dia keluar time party tak pasal-pasal jer kan.


Semangat kan kami...memula plan nak masak sendiri...last-last pakcik tingkat 5 umah Seth jadi "tukang masak" kitaorang. Tu burger tu, Burger King / McD tak le lawan sebab segala bahan, segala rencah korang bole customade burger korang. Hambik ko!



Antara kuih yang I "buat"... ;P Wangsa Melawati sajork!


Ini bukan kuih...tidak boleh dimakan yer...


Marshmallow y'all!! 


Ni Zach bawak dari Buenos Aires. Dia kata "Macaroon" Argentina tetapi...
.
.
.
.
.


Macam Cocopie rupanya!! Ceett!

Since ni adalah surprise party, guest of honour Zach memang tak sangka kitaorg beriya buat party untuk dia. Memula dia ingat sume orang kat Delicious until Aaron blind folded him. Tu pon payah hokeh coz Zach ni takut orang kenakan dia...

Tak sah la kalau party tapi takda cake kan??

His cake????

Taaaraaaaa............................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Nak tengok dalam dia aper???

*Cake from Gateaux*





Hambik ko tuan punya badan tak sabo nak potong. Gigil hokeh tangan dia.



Naaahhh.....6 colorful layers!!!  *I like!!*

Oh gosh, the cake so yummy......I tak makan fondant dia. Tapi I suka makan layer by layer. The moist and taste perfect!! Cuma cream filling tu nipis...*ngeee ni komplen dari penggemar cream filling* Other than that, its all perfecto!



3 Jejaka Pingitan...eh cop..yang tengah tu bukan pingitan lagi ;P

One thing I rapat ngan Zach, dia ni kalau travel kadang-kadang mesti belikan something untuk I. *tapi Zach, takda la aku rapat ngan ko sebab ko suka bagi hadiah kat aku* The "biggest" thing he gave was my wedding pressie. Tak tahu la nak balas camner. Nanti aku banyak duit aku gantikan beg kanvas Umbro ko eh Zach?


He gave me this - Evian Water JPG Edition
(pas ni gua cari yang Paul Smith ngan Issey Miyaki)



Mak suruh Aaron buat outfit post gitewww!!

Shirt : FCUK
Jeans : ZARA
Belt : Quiksilver
Socks : Unbranded

*Aaron la yang inform :P*


Dah kata "rainbow party" kan...harus la mak pakai ala-ala pelangi giteww!


Anyway Zach, good luck on your "kiasu" life! Will miss ya! xoxo



3 comments:

Miss CJ said...

Perempuan,

Mcm mana kau pakai tudung yg cmni. Ajar sket.

BETTY A. said...

Mek, sila rujuk tutorial Maria Elena kat atas. Mak tiru dia laaa.....hehehe

yanie said...

babe, d cake tu sexy! may i know d price? tnks